Barion Pixel

Adományvásár és átvétel

hétfő, szerda, szombat: 8.00-12.00
Miskolc, Fazekas utca 9-11.

Adományok átvétele

szerda: 12.00-16.00
Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 33/b

Supersum Háladíj

Egy japán közmondás szerint egy remek tanárral töltött egyetlen nap többet ér, mint ezer évnyi szorgalmas tanulás. Ismert a mondás, miszerint a hálás szív mágnesként vonzza a csodákat. Természetesen nem árt, ha a gyerekeinkben mi, édesanyák és édesapák is igyekszünk kialakítani a hálás lelkületet, és nem pusztán a csodát várjuk. A csodát csak példaadással lehet elérni.

Szülő-pedagógus-gyermek együttes készségének kell meglennie ahhoz, hogy a „mindenért hálás vagyok” hozzáállás kialakuljon gyermekeinkben. Ha bármelyik láncszem hiányzik, már nem az a személyiségjegy alakul ki, amire annyira vágyik mindenki. A jó pedagógus nemcsak oktat, hanem különleges szeretettel veszi körül tanítványát. Együtt örül a sikereinek, a nehéz helyzetekben utat mutat neki, tanácsot ad, új lendületet, amivel úrrá lehet a rá leselkedő kudarc felett, ami életünk során kikerülhetetlen, de nem megoldhatatlan. S mivel lehetne kifejezőbben köszönetet mondani az említett tanároknak, mint egy Háladíjjal, amit valóban az a szülői szándék hívott életre, hogy segítségével maximálisan kifejezzük a velük szemben a részünkről, szülők részéről megnyilvánuló köszönetünket.

Ezzel a díjjal azokat a pedagógusokat szeretnénk reflektorfénybe állítani, akikért hálásak vagyunk. Akik tehetségükkel, odafigyelésükkel, a gyermekekkel szembeni – jó értelemben vett – alázatukkal olyan szeretetteljes közeget tudnak megteremteni munkájuk során, ahonnan száműzve van a szorongás, a teljesítménycentrikusság, a stressz, s ahol mégis eredményesek lehetnek tanítványaik, s akik sokszor semmit vissza nem várva végzik munkájukat.

Ezzel a díjjal a háláé a főszerep, a háláé, ami boldogságot ad, ami másokat boldoggá tesz. A háláé, ami oly kevés figyelmet kap napjainkban.

A Supersum Háladíj a Supersum Közhasznú Alapítvány által 2024-ben alapított díj, hogy elismerje és megjutalmazza a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei pedagógusok és oktatók kiemelkedő munkáját. A díjhoz díszoklevél, kerámia plakett és 500 000 Ft gyermekekre fordítandó támogatás jár, melyet olyan projektekre lehet fordítani, amelyek hozzájárulnak a példamutató és inspiráló pedagógiai munka folytatásához. A díjra a szülők anonim módon jelölhetik azokat a pedagógusokat vagy oktatókat, akik az elmúlt egy évben innovatív szemlélettel és kiemelkedő közösségformáló tevékenységekkel örvendeztették meg a közösséget. A jelöléshez szükséges a pedagógus vagy oktató neve, tevékenysége, valamint egy részletes indoklás, ami megmagyarázza, miért tartja érdemesnek a jelöltet a díjra, és miért szeretné kifejezni háláját iránta.

A díjat egy 5 fős döntőbizottság fogja odaítélni, a tagok felkérésekor fontos szempont volt, hogy értékteremtő tevékenységet végző, szakmailag elismert személyek legyenek az oktatás minden szegmenséből.

Megkeresésünkre a bizottsági tagságot örömmel vállalta:

Csizmárné Gede Erika Judit óvodapedagógus, MIÓVI intézményvezető

Fandl Ferenc színművész

Mezeiné Varga Éva tanár, nyugalmazott intézményvezető

Dr. Velkey Imre gyermekideggyógyász főorvos, egyetemi oktató

Veres Pál gimnáziumi tanár, az országos köznevelési tanács tagja


Balról jobbra: Csizmárné Gede Erika Judit, dr. Velkey Imre, Mezeiné Varga Éva, Fandl Ferenc, Veres Pál