Barion Pixel

Adományvásár és átvétel

hétfő, szerda, szombat: 8.00-12.00
Miskolc, Fazekas utca 9-11.

Adományok átvétele

szerda: 12.00-16.00
Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 33/b

Egy japán közmondás szerint egy remek tanárral töltött egyetlen nap többet ér, mint ezer évnyi szorgalmas tanulás. Ismert a mondás, miszerint a hálás szív mágnesként vonzza a csodákat. Természetesen nem árt, ha a gyerekeinkben mi, édesanyák és édesapák is igyekszünk kialakítani a hálás lelkületet, és nem pusztán a csodát várjuk. A csodát csak példaadással lehet elérni.

Szülő-pedagógus-gyermek együttes készségének kell meglennie ahhoz, hogy a „mindenért hálás vagyok” hozzáállás kialakuljon gyermekeinkben. Ha bármelyik láncszem hiányzik, már nem az a személyiségjegy alakul ki, amire annyira vágyik mindenki. A jó pedagógus nemcsak oktat, hanem különleges szeretettel veszi körül tanítványát. Együtt örül a sikereinek, a nehéz helyzetekben utat mutat neki, tanácsot ad, új lendületet, amivel úrrá lehet a rá leselkedő kudarc felett, ami életünk során kikerülhetetlen, de nem megoldhatatlan. S mivel lehetne kifejezőbben köszönetet mondani az említett tanároknak, mint egy Háladíjjal, amit valóban az a szülői szándék hívott életre, hogy segítségével maximálisan kifejezzük a velük szemben a részünkről, szülők részéről megnyilvánuló köszönetünket.

Ezzel a díjjal azokat a pedagógusokat szeretnénk reflektorfénybe állítani, akikért hálásak vagyunk. Akik tehetségükkel, odafigyelésükkel, a gyermekekkel szembeni – jó értelemben vett – alázatukkal olyan szeretetteljes közeget tudnak megteremteni munkájuk során, ahonnan száműzve van a szorongás, a teljesítménycentrikusság, a stressz, s ahol mégis eredményesek lehetnek tanítványaik, s akik sokszor semmit vissza nem várva végzik munkájukat.

Ezzel a díjjal a háláé a főszerep, a háláé, ami boldogságot ad, ami másokat boldoggá tesz. A háláé, ami oly kevés figyelmet kap napjainkban.

A Supersum Háladíj a Supersum Közhasznú Alapítvány által 2024-ben alapított díj, hogy elismerje és megjutalmazza a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei pedagógusok és oktatók kiemelkedő munkáját. A díjhoz díszoklevél, kerámia plakett és 500 000 Ft gyermekekre fordítandó támogatás jár, melyet olyan projektekre lehet fordítani, amelyek hozzájárulnak a példamutató és inspiráló pedagógiai munka folytatásához. A díjra a szülők anonim módon jelölhetik azokat a pedagógusokat vagy oktatókat, akik az elmúlt egy évben innovatív szemlélettel és kiemelkedő közösségformáló tevékenységekkel örvendeztették meg a közösséget. A jelöléshez szükséges a pedagógus vagy oktató neve, tevékenysége, valamint egy részletes indoklás, ami megmagyarázza, miért tartja érdemesnek a jelöltet a díjra, és miért szeretné kifejezni háláját iránta. Töltsön ki Ön is jelölő űrlapot, hogy az Ön által tisztelt pedagógus vagy oktató részesülhessen ebben a megtisztelő elismerésben 2024-ben. A jelöléseket 2024. június 9-ig várjuk.

Kitöltöm a jelölési adatlapot

Kívánjuk, hogy évről évre egyre több ilyen pedagógust fedezhessünk fel közösen, hálálhassuk meg munkájukat.