Barion Pixel

Adományvásár és átvétel

hétfő, szerda, szombat: 8.00-12.00
Miskolc, Fazekas utca 9-11.

Adományok átvétele

szerda: 12.00-16.00
Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 33/b

4+1 ok, amiért a Supersumnak ajánld fel adód 1%-át!

 

A Supersum Közhasznú Alapítvány, melyet 2020 elején három édesanya hozott létre sok évnyi önkénteskedés után, elsősorban Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében segíti a hátrányos helyzetbe került családokat. Az évek során számtalan esetben bizonyítottuk már önzetlen segítőkészségünket, és sokan kaptak új esélyt általuk egy szebb, biztonságosabb életre.

Ha szétnézel weboldalunkon vagy Facebook oldalunkon, láthatod, hogy folyamatosan segítséget nyújtunk mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek, családoknak; időseknek, hajléktalanoknak, menekülteknek. Rendszeresen támogatjuk a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központot, iskolákat, óvodákat. Folyamatosan gyűjtünk adományokat, gyerek és felnőtt ruhákat, használt bútorokat, lakberendezési tárgyakat, jó állapotú háztartási gépeket, tartós élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószereket, valamint pénzbeli adományokat.

Itt Miskolcon és Borsodban rengeteg a rászoruló család, de szerencsére vannak segítő szándékú emberek is szép számmal, akik tárgyi felajánlással vagy anyagi hozzájárulással támogatnak minket. 2023-tól a Supersum Közhasznú Alapítvány is jogosulttá vált az adó 1%-ának fogadására. Ennek a felajánlása semmibe se kerül neked, mivel a munkáltató már befizette ezt az összeget az államkasszába. Neked mindössze annyi a dolgod, hogy nyilatkozol, hogy az előző évben befizetett adód 1%-át melyik civil szervezetnek utalják át.

Tudtad?

Magyarországon csupán az emberek fele ajánlja fel a személyi jövedelemadója 1%-át. Sokan azért nem teszik meg, mert úgy gondolják, túl kicsi az az összeg, amivel hozzájárulhatnának egy szervezet működéséhez, tevékenységeihez. Pedig ezek a kis összegek is hatalmas segítséget jelentenek a civil szervezeteknek, így a Supersumnak is.

Miért a Supersum Közhasznú Alapítványnak ajánld fel az adód 1%-át?

  1. mert hátrányos helyzetű, nehéz sorsú családoknak segítünk
  2. mert rendszeresen támogatjuk a beteg gyermekeket
  3. mert felkaroljuk az önhibájukon kívül krízishelyzetbe jutott embereket
  4. mert rendszeresen szervezünk jótékonysági eseményeket egy-egy jó ügy támogatására

+1 mert civilként összefogva önkéntesekkel karöltve időt és energiát nem kímélve dolgozunk, hogy minél több rászoruló életét egy picit is jobbá tehessük

Minden adomány számít, még az adód 1%-a is, mert sok kicsi sokra megy. Neked csak egy űrlap kitöltése, nekünk jelentős anyagi segítség minden egyes forint.

Hogyan tudod felajánlani számunkra az adód 1%-át?

  • Ha ügyfélkapu regisztrációval rendelkezel, akkor az egyszerűen és könnyen kezelhető ESZJA (online) felületen keresztül tudod benyújtani a nyilatkozatot.
  • Ha magad készíted adóbevallásod a 23SZJA-as számú bevallási nyomtatvány EGYSZA lapját kell kitöltened.
  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, de a munkáltató továbbra is összegyűjtheti az alkalmazottak 1+1 %-os nyilatkozatát. Ebben az esetben az 1%-os nyilatkozatod május 10-ig adhatod át neki, lezárt, adóazonosítójellel, a ragasztáson átnyúlóan aláírt borítékban.
  • Önálló formában, azaz nem az SZJA bevallás részeként és nem a munkáltatód útján, hanem külön az erre a célra szolgáló nyomtatványon saját magad is eljuttathatod (akár személyesen is) a NAV-hoz.

Hogyan kell kitölteni a nyilatkozatot?

Meg kell adnod a szervezet nevét és adószámát, azaz: SUPERSUM KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY – 19248628-1-05

Hálásan köszönjük, ha nekünk ajánlod fel adód 1%-át. hogy továbbra is segítséget nyújthassunk és reményt adhassunk azoknak az embertársainknak, akik máshogy nem kaphatnának esélyt a teljesebb életre.