Barion Pixel

Adományvásár és átvétel

hétfő, szerda, szombat: 8.00-12.00
Miskolc, Fazekas utca 9-11.

Adományok átvétele

szerda: 12.00-16.00
Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 33/b

Tavassy Krisztina pedagógus nevét Miskolcon szerintünk nem kell bemutatni. Rengeteg gyermeket tanított, segített, temérdek fiatalnak sok-sok szép emléke Kriszta nénihez köthető. Aki Miskolcon síelni szeretett volna, az ő kezei alatt tanult meg. Akinek nem volt az iskolában egy cipője hogy a tanórákra el tudjon menni, Kriszta néni biztosan kerített neki. Ha a gyerekek táborozni mentek, de nem volt miben, másnapra biztosan ott állt több zsák ruhával, cipővel a gyerekek előtt.

Amikor az egész város összefogott egy olyan kolduló fiatal fiúért, aki egy darab karton papíron ülve majd megfagyott az egyik élelmiszer áruház előtt, Kriszta néni volt az első, aki hazavitte, megfürdette, enni adott a szegény fiúnak. Ezt a történetet együtt próbáltuk kibogozni, sok-sok álmatlan éjszakánk ment rá.

Kriszta néni tette mindezt a családja, a súlyos beteg gyermeke mellett. Eddig akárkivel beszéltünk, mindenki a legnagyobb tisztelettel emlékezett Kriszta nénire, sok szép történetet meséltek nekünk róla. Mi is évek óta követjük munkásságát, támogatjuk amivel tudjuk az általa támogatott gyerekeket.

Most ő van bajban.

Vidéken vásárolt egy picike házat, ahol végre nyugalomban lehetne Tourette szindrómás gyermekével. A ház felújításával megbízott vállalkozó  az előre megbeszélt milliókat bezsebelte, ám a szerződésben rögzített feladatokat nem végezte el megfelelően, így a bajba jutott család otthona egyelőre lakhatatlan. Jelenleg albérletben élnek, ami havonta több mint 150.000 forint költségekkel együtt. Kriszta ezt a kiadást már nem tudja hosszú távon kigazdálkodni, tartalékai elfogytak. Kétségbe van esve, hiszen az egészsége sem a régi már. Egyedül van.

A helyszíni képeket és videót IDE kattintva tudod megtekinteni.

Kriszta tavaly autóbalesetet szenvedett, a gerince sérült ,a járás a mai napig fájdalmat okoz neki. Dolgozni alig, rendszeresen  sportolni, edzést tartani már nem tud, a fiát viszi néha kajakozni mert a szabad vízen legalább  nem zavarnak senkit.  

Szeretnénk  a lehető leghamarabb lakható házat varázsolni nekik, ebben kérünk minden olyan jószándékú vállalkozót, segítőt, önkéntest, régi tanítványt aki bármilyen felajánlással tudna Kriszta problémájára hatékony megoldást, kérjük,  jelezze felénk. Legyen az építőanyag, munkaerő, pár szabad óra, kertrendezés, vagy akár anyagi támogatás.

Az alábbi számlaszámon hálával fogadjuk a felajánlást:

Supersum Alapítvány

K&H BANK  10402764-50526972-78881008

IBAN : HU72 10402764-50526972-78881008

Swift kód OKHBHUHB

közlemény: Nyékládházi házfelújítás

Köszönjük!

Kép forrása: blikk.hu