Barion Pixel

Adományvásár és átvétel

hétfő, szerda, szombat: 8.00-12.00
Miskolc, Fazekas utca 9-11.

Adományok átvétele

szerda: 12.00-16.00
Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 33/b

Iskolai Közösségi Szolgálat

Az iskolai közösségi szolgálat egy olyan önkéntes tevékenység, amivel másoknak segítesz. Magyarországon az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele, hogy igazolnod kell ötven óra közösségi szolgálat elvégzését. Ez azt jelenti, hogy a 9. osztálytól kezdve legkésőbb az érettségid megkezdéséig 50 órát (maximum 5 órás tanári felkészítés, minimum 40 óra tevékenység, maximum 5 óra tanárral közös feldolgozás) kell dolgoznod egy vagy több szervezetnél, ahol másokért vagy a helyi közösségért teszel, de nem kapsz érte fizetést.

Például dolgozhatsz idősek otthonában, gyerekotthonban, hajléktalanszállón, korrepetálhatsz kisebbeket az iskoládban, vagy végezhetsz valamilyen környezetvédelmi feladatot. Az iskolai közösségi szolgálat egy jó lehetőség arra, hogy megismerhess különböző embereket, más generációkat, társadalmi csoportokat, és fejleszthesd az empátiádat. Emellett sokféle feladatban kipróbálhatod magad, fejlesztheted a problémamegoldó képességedet, és akár nagyobb felelősséggel járó munkákban is részt vehetsz. Ezek a tapasztalatok segíthetnek jobban megismerni magad és magabiztosabbá válni. Az iskolai közösségi szolgálat abban is segíthet dönteni, hogy hol tanulj tovább, mi az, ami igazán érdekel és tetszik, főleg, ha olyan szervezeteket is kipróbálsz, amelyek valahogy kapcsolódnak azokhoz a szakmákhoz, amelyek érdekelnek.

A Supersum Közhasznú Alapítványnál is letöltheted az 50 órás közösségi szolgálatot. Alapítványunknál sokféle tevékenységbe is be tudsz csatlakozni:

– adományok fogadása, szortírozása, összekészítése, átadása
– adománygyűjtő rendezvények előkészítésben, lebonyolításában is részt vehetsz
– segíthetsz rászoruló családoknak közvetlenül is
– készíthetsz posztokat, videókat közösségi média felületeinkre
– segíthetsz az adminisztrációs munkában

Ha szeretnéd nálunk tölteni a kötelező iskolai közösségi szolgálat egy részét vagy egészét, keress minket emailben a supersum.miskolc@gmail.com email címen vagy a +36 30 125 4045-ös telefonszámon.