Barion Pixel

Adományvásár és átvétel

hétfő, szerda, szombat: 8.00-12.00
Miskolc, Fazekas utca 9-11.

Adományok átvétele

szerda: 12.00-16.00
Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 33/b

Vencelért, a komplex szívfejlődési rendellenességgel született kisfiú javára vonulnak fel a rally autósok Bánhorvátiban.

Kovács Vencel családja számára szerveznek jótékonysági autóstalálkozót augusztus 19-én, szombaton, 15 órától a Bánhorváti Falunapon a Sportpálya melletti füves részen. Rally és más versenyautók gyűlnek össze a helyszínen, amelyeket a megtekintés mellett, ki is lehet majd próbálni. Az első tiszteletkör a kis Vencié lesz! A másfél éves, Bánhorvátiban élő kisfiúra még műtétek sora vár. Ehhez az adományokat a kihelyezett gyűjtőládába tehetik bele az érkezők, vagy tombola-ticket segítségével adakozhatnak.

A család hálás a jótékonysági rendezvényért. A befolyó adományt utazási költségre és terápiára költenék. Vencel történetét korábban már bemutattuk, IDE kattintva érhető el.

Vencel egy újabb nyitott szívműtét előtt áll, amit valószínűleg életében még kétszer meg kell ismételni.
– Venci szíve kielégítően működik, de ismét egy nagyon nagy szívműtét előtt állunk. Mindkét tüdőága szűkületes, emiatt a jobb szívkamrának nagy erőfeszítéssel kell pumpálnia és szívelégtelenség állapotában van. Reményeink szerint ez, a negyedik nyitott szívműtéte megszünteti majd ezt az állapotot. Óvodás és kiskamasz korában lesz még egy-egy ilyen műtéte, mert van egy műbillentyűje, amit ekkor fog kinőni. A mostani műtét állami kórházban történik majd, ezért nem kerül pénzbe. Viszont az utazással, étkezéssel járó járulékos költségek magasak. Továbbá komplex evésterápiás lehetőséget keresünk Vencelnek, amivel megtanulhatna önállóan enni és teljes életet élhetne. Jelenleg nem érez éhséget, és tíz hónap alatt kilencszer került lélegeztetőgépre, emiatt traumatizálódott a garatja. Grázban van egy központ, amely kifejezetten a szondával táplált gyerekek evésterápiájára specializálódott, de az elég drága a hazai terápiás lehetőségekhez képest.

A Supersum Alapítvány folyamatosan támogatja Vencelt és családját, elkülönített számlára várjuk az adományokat:

Supersum Alapítvány

K&H BANK 10402764-50526972-78881015

IBAN : HU77 10402764-50526972-78881015

Swift kód: OKHBHUHB.

Közlemény: Vencel