Barion Pixel

Adományvásár és átvétel

hétfő, szerda, szombat: 8.00-12.00
Miskolc, Fazekas utca 9-11.

Adományok átvétele

szerda: 12.00-16.00
Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 33/b

A Supersum Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Hangoljon a biztonságra!” fesztiváljának keretein belül jótékonysági futást szervezett Miskolc város önkormányzatával, valamint a rendvédelmi szervekkel közösen.


Tavalyi hasonló rendezvényünk nagy sikert aratott, melynek bevételéből egy katonatiszt édesapa látássérült gyermekét segítettük. Idén egy miskolci tűzoltó édesapa kislányának komplex fejlesztését, gyógykezelését szeretnénk finanszírozni.

Dobai Janka egészséges, életvidám kislányként jött a világra, problémája 3 hónapos korában kezdődött. A kötelező oltás után néhány napon belül teljes fizikai és idegrendszeri leépülés indult el nála. Akkor a Covid miatti korlátozó intézkedések okán lehetetlen volt bármilyen fejlesztésre eljutni. A szülők rendszeresen hordták Dévény-tornára és korai fejlesztésre, és azóta is folyamatosak a kivizsgálások. Szakemberek véleménye alapján a kislány fejleszthető, tanítható, azonban kortársaihoz képest jelentős lemaradásban van. Mivel a megyében nincs komplex rehabilitációs intézet, ezért a szülők felkeresték a Borsóházat Budapesten, ahol kislányuknak szakszerű, intenzív, legalább 1 éves terápiát javasoltak. Az éves terápia költsége 1.500.000 forint, amely anyagi terhet a család teljes egészében nem tudta vállalni.


Október 11-én lezárult a gyűjtésünk, összesen 4 910 295 forintot sikerült összegyűjteni a nevezési díjakból, a perselybe dobott és utalt adományokból. Ezt az összeget alapítványunk kiegészítette 5 millió forintra, melyet október 13-án át is utaltunk a Dobai család részére.
A kis ünnepség is rendkívül megható volt, nehezen ugyan, de sikerült a család előtt titokban tartani a számokat, így az (általuk) előzetesen remélttől lényegesen nagyobb összeget tudtunk átadni részükre. Sokáig fogjuk emlegetni ezeket a pillanatokat. Janka október első hetében meg is kezdhette az intenzív terápiát, szülei arról számoltak be, hogy nagyon ügyesen, jókedvűen hajtotta végre a feladatokat. Bizakodásra ad okot, hogy a fejlesztése a felajánlásoknak köszönhetően éveken át biztosítható, reményeink szerint minél teljesebb
életet élhet majd ez a kicsi lány.


Hálás szívvel mondunk köszönetet a szervezésben nyújtott segítségért mindenkinek, a Dobai család boldogsága és Janka mosolya minden erőfeszítést megért. Köszönjük az önkormányzatnak, hogy a szálakat összefogva lehetővé tette, hogy a jótékonysági futást megszervezhessük; a rendőrségnek, hogy „befogadta” a futást a fesztivál programjai közé; a katasztrófavédelemnek, hogy felkarolta bajtársuk ügyét és minden segítséget megadott a szervezés során. Nagyon köszönjük, hogy bizalmat szavaztatok nekünk, ahogy eddig is, a jövőben is szeretnénk ezt meghálálni.


Szeretnénk majd időnként beszámolni Janka állapotáról, reméljük, csupa jó hírrel tudunk majd szolgálni.


Külön köszönet a Fazekas Általános Iskola 4/a és 7/b osztályának es pedagógusainak, akik a futáson is szép számmal képviselték iskolájukat, valamit a gyerekeknek, akik a meglepetés forgatókönyv részeseként napokon keresztül “gyártották” a megfelelő számokat! Mindehhez az utolsó utáni pillanatban kértük a GNR Reklámstúdió segítségét, és nem csalódtunk. Immár másodszor tettünk együtt csodát. Reméljük, hogy valóban hagyományteremtő marad a jótékonysági futás, és jövőre újra egy csapatban lehetünk VELETEK

Köszönjük!