Barion Pixel

Adományvásár és átvétel

hétfő, szerda, szombat: 8.00-12.00
Miskolc, Fazekas utca 9-11.

Adományok átvétele

szerda: 12.00-16.00
Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 33/b

– Jó idő
– Fenomenális táboroztatók
– Érdekes programok
– Ismeretterjesztés
– Finom ételek
– Vízipisztoly
– Ugrálóvár
– Habparty
– Puha ágyak
– Kakaós palacsinta
+1: Vidámság

Idén első alkalommal volt lehetőségük a bükkszentkereszti Tűzoltó Gyerektáborban részt venni, amit a Miskolci Tűzoltók Sportegyesülete szervezett közel 70 gyermeknek. Augusztus 13 és augusztus 18 között között hozzáértő tűzoltóktól leshették el a szakma apró titkait. Bár az öt nap kevés egy ilyen komplex hivatás megtanulásához, de arra elég volt, hogy már az első napon a gyerekek bátran felmerészkedjenek a legmagasabb létrára is, és minden akadályt leküzdve kipróbálják ügyességüket.

Tudták, mit kezdjenek a légzőkészülékkel, a csákánnyal, bátran kerestek kincset egy füsttel teli házban Ez a hivatás sok mindenre taníthat meg minket: először is, hogy a természet az úr! Minden alkalommal csapatmunkára, figyelemre és állóképességre is nagy szükség van.

A fix programok mellett lehetőség volt kicsit megismerkedni a környékkel és persze bulizni is. Harmadik éjszaka megtekinthették a Bükki Csillagdát, nappal hatalmas habpartyk után és esténként akkora tábortüzet gyújtottak, amennyi fát gyűjtöttek aznap. Nehéz lett volna unalmas perceket találni a táborban.

De nem csak magyar gyerekek vettek részt a táborban, hanem a németországi Aschaffenburg és az erdélyi Homoródszentmárton és Korond városok tűzoltóinak gyermekei is. A közös nyelv a játékosság volt, az egész napi programok közben fel sem tűnt senkinek a nyelvi nehézség. Hónapok óta készültünk rá, gyűjtöttünk, vásárokat tartottunk heti rendszerességgel. Az utolsó pillanatig bizakodtunk, hogy össze fog jönni rá a pénz.

Sikerült!!!!!

Saját tábort nem állt módunkban még szervezni, de szerettünk volna olyan élményt adni az általunk támogatott gyerekeknek, amire mindig is emlékezni fognak. Volt, aki még soha életében nem táborozott. Pedig a táborozás elősegítheti a gyermekek szocializálódását, a jó kapcsolatteremtő és -megtartó képességet, illetve élményekkel gazdagítja őket, ami az unalmas tanórák alatt jó kis nosztalgiázást tesz lehetővé. Továbbá a fejlődésükhöz elengedhetetlen, hogy kiszakadjanak a megszokott környezetükből.

Mindenkinek hálásan köszönjük a segítséget, a támogatást. Az önkéntesek munkáját, a több száz palacsintát 😊

Külön köszönjük kiemelt támogatóinknak, a Döner King Ételbár, a Vállfa Miskolc és a Miskolc Avas Tesco csapatainak adományait.

További támogatóink: Fux Zrt., TS Hungaria Kft., RLP Higiénia Kis- és Nagykereskedés, HELL ENERGY, Cirkont-Neo Zrt., Bertschi Hungary Kft., Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút, Lillafüredi Libegőpark Tesco Miskolc Extra Észak-Kelet Pro-Coop Zrt. BGA Zrt. Austin Powder Hungary Kft.

Fotó: Lőkös Gábor tűzoltó százados, Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettes